Editare Feronerie |
Top Previous Next |
În această fereastră se introduc/editează articolele de feronerie.
Utilizare - destinaţia articolului (uşă sau fereastră)
Cod Magazie - codul articolului (de regulă codul de magazie)
ATENŢIE!!! A nu se face modificarea codului de magazie direct în câmp! Modificarea direct în câmp, nu duce şi la modificarea articolelor din seturile de feronerie. Pentru modificarea codului, apăsaţi butonul din dreapta al mouse-ului (după ce în prealabil s-a selectat articolul la care se doreşte modificarea codului) şi se alege din meniu "Modifică Codul" sau se apasă butonul "Modifică Codul", iar în fereastra care apare se introduce noul cod.
Culoare - culoarea articolului de feronerie. Denumirea culorii trebuie să fie identica cu cea din profile, pentru ca, în momentul în care se alege o culoare a profilelor, aceasta să corespunda cu culoarea articolului de feronerie. În cazul în care câmpul de culoare este gol, articolul se introduce indiferent de culoarea profilelor.
Marcă - marca (producătorul sau furnizorul) articolului de feronerie
Denumire - denumirea articolului de feronerie. În cazul în care se modifică denumirea unui articol de feronerie, după modificare selectaţi din meniul "Diverse" -> "Copiază denumirile în seturi" pentru a actualiza denumirea din seturile de feronerie.
UM - unitatea de măsura a articolului (de regula "buc")
Preţ - preţul pe unitatea de măsură (fără TVA)
Valuta - valuta în care este exprimat preţul articolului respectiv (in cazul în care oferta se face intr-o anumita moneda, iar preţul este în alta moneda, se face conversia automată în funcţie de valorile introduse in Opţiuni -> Setări -> Consum şi ofertare -> Curs valutar
Categorie Consum - categoria de consum din care face parte articolul respectiv
Rabat (ProcentRabat) - procentul de rabat oferit de furnizor pentru articolul respectiv În căsuţa din dreapta sus se pot introduce funcţii. Acestea au rolul de a crea dependinţele dîntre elementele de feronerie şi alte produse (de exemplu, în cazul unei balamale, la aceasta vin adăugate şi doua şuruburi iar ele se vor introduce cu funcţia BucPerBuc(CodProdus, cantitate)
Grupă Rabat - grupa de rabat în care se incadreaza articolul respectiv.
TipArticol - util pentru a schimba mânerul folosit la o ferestră/uşă. Poate fi selectat la Mâner, Broasca sau Cremon. Pentru a evita coliziunea între un montant şi partea din spate a broaştei, se poate seta la fiecare broasca: Tip Articol - Broasca şi se introduce înălţimea mânerului, raportata la cota de falţ a cercevelei de jos iar la Evitare Bandou se introduc cotele de evitare în plus şi în minus fată de cota mânerului, în milimetri (-200 | 150 de exemplu). Dacă montantul se poziţionează în zona de evitare, zona de îmbinare montant - cercevea apare marcată cu rosu: Îînălţimea mânerului poate fi schimbată de pe desen şi se transmite în comanda numerică pentru utilajele automate - centre de prelucrare.
Cercevele Acceptate - dacă nu este completat, articolul se va folosi la toate cercevelele. Se poate scrie o lista cu cercevelele la care se va putea folosi articolul curent iar dacă cerceveaua folosită nu este în listă, la ofertare, va apărea următorul mesaj: Articolul de Feronerie ............... nu este definit pentru cerceveaua ................
Denumire furnizor - denumirea furnizorului de feronerie
ProcentVama - se adaugă acest procent la preţul articolului
ProcentAteTaxe - se adaugă acest procent la preţul articolului
CodManoperăUşa - coduri de manoperă care se pun în preţ dacă utilizarea articolului este la o uşă
CodManoperăFereastră - coduri de manoperă care se pun în preţ dacă utilizarea articolului este la o fereastră
Minute Manoperă - numărul de minute necesar pentru montarea articolului respectiv. Acesta influentează direct costul de manoperă al ofertei finale (si implicit valoarea totală). Aceste minute se pun la manopera M18 sau la manoperele din CodManoperăUşă şi CodManoperăFereastră
Variabil - dacă este completat cu "X" articolul respectiv este afişat în raportul Dimensiuni debitare detaliate
Funcţii - funcţiile folosite la articolul respectiv
Impachetare - unele articole se vând impachetate la anumite cantităţi, de exemplu 100 bucăţi
FişaMontaj - dacă se trece X, articlolul respectiv apare pe fişa de montaj
MaterialeMontaj - dacă se trece X, articlolul respectiv apare pe fişa de materiale montaj
înălţimeMâner - înălţimea la care se deseneaza mânerul din set. Este utilă la cremoane (TipArticol trebuie să fie Cremon). Dacă nu se trece nimic, mânerul va fi la mijloc.
înălţimeMânerFixa - dacă este bifată, nu este posibilă modificarea inaltimii mânerului de pe desen
CatCentalizMontaj - categoria setată aici va apărea în documentul Centralizator montaj şi greutate totală a comenzilor
Cat1Centalizator - categoria setată aici va apărea în documentul Centralizator montaj şi greutate totală a comenzilor
Cat2Centalizator - categoria setată aici va apărea în documentul Centralizator montaj şi greutate totală a comenzilor
Cat3Centalizator - categoria setată aici va apărea în documentul Centralizator montaj şi greutate totală a comenzilor
LocMontaj - este util pentru posturile de feronerie din WAEagle. De exemplu, se introduce "C" la articolele care vin pe cercevea sau "T" la articolele de pe toc.
WAEagle - articolele bifate cu "X" sunt exportate catre WAEagle
Gramaj - gramajul articolului, exprimat în grame, necesar la calculul greutăţii totale a ferestrei şi comenzii.
Evitare1Bandou - utilă dacă se doreşte ca bandoul să nu fie în dreptul broastei sau cremonului. Aceasta cota se introduce cu "-" şi semnifica cota sub cota broastei sau cremonului sub care avertizează coliziunea
Evitare2Bandou - utilă dacă se doreşte ca bandoul să nu fie în dreptul broastei sau cremonului. Aceasta cota se introduce cu "+" şi semnifica cota peste cota broastei sau cremonului sub care avertizează coliziunea
Latură - util pentru centrele de prelucrare feronerie şi afişarea articolului la postul de feronerie
Referintă - util pentru centrele de prelucrare feronerie şi afişarea articolului la postul de feronerie
Cota - cota la care vine articolul pe profil
Cod_MagVechi - util dacă se schimbă codul de magazie şi apoi se deschid oferte vechi care aveau în componenţa acel cod de magazie
Lungime - se completează cu lungimea maximă a articolului la articolele gen prelungitor. Este utilă pentru alegerea prelungitoarelor şi cremoanelor necesare în cazul modificării înălţimii mânerului.
DiagramaGreutate - utilă la verificarea capacităţii portante a balamalelor. Graficele de portanţa a balamalelor le puteţi obţine de la furnizorii de feronerie (un exemplu de asemenea diagrama aveţi mai jos). În winarhi transpuneţi acel tabel (ca în exemplu de Diagrama Winarhi de mai jos) iar programul va verifica dacă balamaua se incadrează în grafic sau nu. Verificarea se face în funcţie de greutatea termopanului, dacă este introdusa. Dacă nu este introdusa greutatea termopanului, verificarea se face în funcţie de greutatea straturilor ce compun termopanul din cerceveaua respectivă.
Diagrama furnizor feronerie:
Diagrama Winarhi:
Dacă nu este gasită nici o balama care să se încadreze în grafic nu veţi putea crea respectiva deschidere. Va trebui să vă alegeţi un termopan mai uşor sau să micşoraţi dimensiunile ochiului în care introduceţi cerceveaua.
Meniul Articole:
- Import articole - importă articole din alt fişier care obligatoriu va avea numele şi extensia: ArticoleFeronerie.cds. După selectarea fişierului din care se va face importul de articole vă va apărea fereastra de mai jos, de unde se pot prelua toate articolele sau doar articolele de la anumiţi furnizori. - Copiază denumirile în seturi - copiază eventualele denumiri modificate ale articolelor de feronerie, în seturile de feronerie - Creaza grupă articole - creaza o grupă nouă de articole - Verifica Legaturi - verifică legăturile articolelor şi afişează o listă cu funcţiile articolelor, eronate sau conţinând coduri inexistente - Verifica articolele din grupe - efectuează o verificare a articolelor - Exporta în format Excel - exportă articolele intr-un fişier Excel - Importa din format Excel după Cod - importa articolele intr-un fişier Excel
Editare Seturi Feronerie
Permite crearea seturilor de feronerie (pentru fiecare tip de deschidere şi dimensiunile lor) pentru uşi şi ferestre. Seturile de feronerie sunt definite pe: -serie profile -tip deschidere (Oscilo-Batant Dreapta, Deschidere in Sus, etc) -utilizare (fereastră sau uşă) -furnizor feronerie -denumire set
Meniul Seturi
Verifica Legaturi - verifică legăturile articolelor din seturi şi afişează o listă cu funcţiile eronate
Renumerotează toate seturile - renumerotează câmpul NrCrt din seturile de feronerie
Importă seturi din alt fişier - importă seturile de feronerie din alte fişiere (denumirea fişierelor ce conţin seturi de feronerie este de forma: "NumeSerieFeronerie.cds". După selectarea fişierului apare fereastra:
Exporta setul în format Excel - exportă setul de feronerie într-un fişier Exel
Caută şi Schimbă - caută un articol de feronerie şi schimbă cu altul
Şterge Set – şterge setul de feronerie curentă (doar de la seria de profile, deschiderea şi furnizorul curent)
Copiază Set – copiază setul de feronerie curent în altă serie de profile sau altă deschidere
Adaugă Set – adaugă un set nou (gol), acesta putând fi ulterior copiat în alte deschideri. Pentru crearea unui set de feronerie nou, se selectează seria de profile, deschiderea (OBD, OBS, OD, OS etc), destinaţia (fereastră sau uşă) şi furnizorul de feronerie pentru care se doreşte a se crea, după care se actioneaza butonul “Adaugă Set” şi se introduce denumirea dorită. În tabelul dreapta jos se va gasi un articol cu codul de magazie “XY” (limitele superioare şi inferioare) care defineşte dimensiunile maxime şi minime ale setului de feronerie. În câmpurile minX, maxX, minY, maxY ale acestui articol se introduc dimensiunile maxime si minime ale feroneriei din acest set.
Modifică denumire – modifică denumirea setului curent
Câmpuri tabel seturi feronerie:
NrCrt - numerotarea articolelor in set
CodMagazie - codul de magazie al articolului
Denumire - denumirea din set a articolului. Această denumire poate fi diferită de denumirea din Articole a articolului.
Cant - cantitatea articolului in setul respectiv
MinX, MaxX, MinY, MaxY - dimensiunile între care intră în consum articolul
MinY_Balamale - se trece limita minimă de la care intră in consum respectivul articol, în funcţie de falţul feroneriei pe partea cu balamalele. Util, de exemplu, la balamalele de mijloc, la ferestrele "trapez".
MaxY_Balamale - se trece limita maximă până la care intră in consum respectivul articol, în funcţie de falţul feroneriei pe partea cu balamalele. Util, de exemplu, la balamalele de mijloc, la ferestrele "trapez".
Funcţii "+if" - funcţii pentru feronerie
Latura, Referinta, Cota - folosite la utilajele cu comanda numerica
CanatInactiv - se trece "X", dacă articolul se montează pe canatul inactiv al unei ferestre cu stulp
InvRapid - folosit la centru de feronerie Rapid
GreutateMax - se foloseşte la balamale şi este greutatea la care rezistă balamaua
VerifDiagGreutate - se foloseşte la balamale şi se trece "X" dacă se doreşte verificarea şi schimbarea automată a balamalei in funcţie de greutatea termopanului si diagrama de greutate a balamalei
Prelungiri Cremon - se completează la cremoane cu codurile prelungirilor de cremon disponibile
MaxPrelungire - se completează la cremoane cu lungimea maximă acceptată (inclusiv cu prelungirile de la PrelungiriCremon) pentru respectivul cremon
Inversare - folosit la centru de feronerie
Introducerea articolelor în seturi: Din tabelul din stânga jos se alege articolul de feronerie şi se apasă butonul , după care se introduc dimensiunile minime şi maxime ale ochiului pentru care este articolul respectiv („minX”, „maxX”, „minY”, „maxY”), dacă este cazul. În cazul în care nu se va introduce nici o dimensiune de delimitare a articolului respectiv, acesta va fi introdus în toate ferestrele create cu acel set, indiferent de dimensiune. La cantitate, se introduce cantitatea necesară domeniului respectiv de dimensiuni. În cazul în care una dintre dimensiuni (X sau Y) nu este importantă, se lasă necompletate câmpurile respective. De exemplu, pentru balamale, la dimensiunile cuprinse între 300 şi 600 se adaugă un articol balama cu minX = 300 şi maxX = 600, iar la cantitate se introduce 2. Pentru dimensiunile cuprinse între 600 şi 900 se adaugă acelaşi articol balama, dar se introduc dimnensiunile minX = 600 şi maxX = 900, iar la cantitate se introduce 3.
La balamale se poate cere programului să verifice rezistenţa la greutatea maximă şi diagrama de greutate a balamalei. Pentru aceasta trebuie completat în câmpul GreutateMax greutatea la care rezistă balamaua şi la VerifDiagGreutate trebuie trecut "X". Programul va verifica în felul următor:in primul rând dacă greutatea termopanului este sub GreutateMax. Apoi, în funcţie de greutatea termopanului la mp şi dimensiunile falţului cercevelei se verifică dacă balamaua cea mai "slabă"(cu GreutateMax cea mai mică) se incadrează în grafic. Dacă nu se incadrează, se verifică următoarea balama (cu următoarea GreutateMax). Dacă nu se găseşte nici o balama care să verifice condiţiile nu se va crea deschiderea respectivă. Va trebui ori să vă alegeţi un termopan mai uşor, ori să micşoraţi dimensiunea ochiului în care introduceţi cerceveaua.
Butonul are funcţie similară cu butonul , doar că adaugă un articol în setul de feronerie, la capătul listei.
Editare Furnizori
Se pot adăuga sau şterge furnizori de feronerie.
Taste şi combinaţii de taste utilizate des la editarea tabelelor:
Ctrl + N - copiază linia curentă Ctrl + Delete - şterge linia curentă Insert - inserează o linie goală Ctrl + M - editează câmpul curent Ctrl + H - şterge câmpul curent F12 - copiază câmpul curent în câmpul următor |