Seturi |
Top Previous Next |
Permite crearea seturilor de feronerie (pentru fiecare tip de deschidere şi dimensiunile lor) pentru uşi şi ferestre.
Seturile de feronerie sunt definite pe: -serie profile; -tip deschidere (Oscilo-Batant Dreapta, Deschidere in Sus, etc); -utilizare (fereastră sau uşă); -furnizor feronerie; -denumire set.
Desen Feronerie
Începând cu WinArhi 8, în seturi se pot trece informații referitoare la desenul feroneriei. Explicații detaliate găsiți în secțiunea Desen din Set.
Incepând cu WinArhi 9 avem posibilitatea de a vizualiza desenele direct pe fereastră la selecția seriei de profile si setului de feronerie pe care a fost creată oferta. Tot de aici putem schimba și tipul de deschidere si cotele ferestrei. Automat, în funcție de dimensiune, se vor desena pe fereastră articole care se vor încadra în aceste cote, totodată în partea din dreapta jos se vor marca automat articolele folosite din setul respectiv pentru acea fereastră.
ATENŢIE!!! Modificând tipul de deschidere si dimensiunile ferestrei, acestea se vor salva automat și în Oferte si Comenzi Deschise.
Listă seturi - se poate atribui fiecărui set de feronerie și tip de deschidere o zonă de ofertare în câmpul ZoneOf, pentru mai multe detalii click aici.
Deschidere - tipul de deschidere; FU - tipul obiectului , fereastră sau ușă; Marca - marca feroneriei; SetF - denumirea setului de feronerie; ZoneOf - se stabilește o zonă de ofertare dacă se doreste ca un anumit set de feronerie să fie utilizabil doar pentru o anumită zonă de ofertare, mai multe detalii aici; AreFaltSubStulp - dacă este bifat acest câmp, atunci înseamnă că falțul pentru feroneria de pe canatul inactiv va fi calculat până la falțul cercevelei și nu până la falțul ștulpului; IgnoraLipsaArtCulImpl - ignoră faptul că nu există în set articole de feronerie de culoarea implicită setată; VizibilLaFereastra - dacă este bifat, atunci setul respectiv de feronerie va fi vizibil la construcția unei ferestre; VizibilLaUsa - dacă este bifat, atunci setul respectiv de feronerie va fi vizibil la construcția unei uși; VizibilLaUsaBalcon - dacă este bifat, atunci setul respectiv de feronerie va fi vizibil la construcția unei uși de balcon.
Meniul Seturi
Verifică funcții de legătură - verifică legăturile articolelor din seturi şi afişează o listă cu funcţiile eronate;
Renumerotează toate seturile - renumerotează câmpul NrCrt din seturile de feronerie;
Importă seturi din alt fişier - importă seturile de feronerie din alte fişiere (denumirea fişierelor ce conţin seturi de feronerie este de forma: "NumeSerieFeronerie.cds". După selectarea fişierului apare fereastra:
Exporta setul în format Excel - exportă setul de feronerie într-un fişier Exel.
Caută şi Schimbă - caută un articol de feronerie şi schimbă cu altul;
Şterge Set – şterge setul de feronerie curent (doar de la seria de profile, deschiderea şi furnizorul curent);
Copiază Set – copiază setul de feronerie curent în altă serie de profile sau altă deschidere;
Adaugă Set – adaugă un set nou (gol), acesta putând fi ulterior copiat în alte deschideri. Pentru crearea unui set de feronerie nou, se selectează seria de profile, deschiderea (OBD, OBS, OD, OS etc), destinaţia (fereastră sau uşă) şi furnizorul de feronerie pentru care se doreşte a se crea, după care se actionează butonul “Adaugă Set” şi se introduce denumirea dorită. În tabelul dreapta jos se va găsi un articol cu codul de magazie “XY” (limitele superioare şi inferioare) care defineşte dimensiunile maxime şi minime ale setului de feronerie. În câmpurile minX, maxX, minY, maxY ale acestui articol se introduc dimensiunile maxime și minime ale feroneriei din acest set.
Modifică denumire – modifică denumirea setului curent;
Câmpuri tabel seturi feronerie:
NrCrt - numerotarea articolelor în set;
NrCrtRenum - numărul curent înainte de renumerotare;
Cod Magazie - codul de magazie al articolului;
Denumire - denumirea din set a articolului. Această denumire poate fi diferită de denumirea din Articole a articolului.
Cant - cantitatea articolului în setul respectiv;
Culoare - culoarea articolului respectiv;
MinX, MaxX, MinY, MaxY - dimensiunile de falț între care intră în consum articolul;
Funcţii "+if" - funcţii pentru feronerie;
StDr - se trece S sau D în funcţie de articolul respectiv dacă trebuie să intre în componența seturilor cu deschidere pe Stânga, respectiv pe Dreapta;
CanatInactiv - se trece "X", dacă articolul se montează pe canatul inactiv al unei ferestre cu stulp;
InvRAPID - folosit la centrul de feronerie Rapid;
GreutateMax - se foloseşte la balamale şi este greutatea maximă la care rezistă balamaua. In acesta ordine a greutății se va face și verificarea diagramei de greutate (daca este definită). Articolele cu GreutateMax pot fi mai multe cu aceeași greutate (formând o grupă de greutate).
VerifDiagGreutate - se foloseşte la balamale şi se trece "X" dacă se doreşte verificarea şi schimbarea automată a balamalei în funcţie de greutatea termopanului și diagrama de greutate a balamalei. Daca diagrama nu este definită, atunci se va folosi doar GreutateMax. Dacă există mai multe articole cu aceeași GreutateMax, atunci verificarea diagramei se va face doar la primul articol din grupa de greutate care este găsit cu VerifDiagGreutate bifat. Însă, dacă în aceeași grupă de greutate sunt mai multe bifate cu VerifDiagGreutate, va fi verificat și următorul care este bifat și de aceea NU trebuie să existe decât unul cu bifa VerifDiagGreutate într-o grupă de greutate. Dacă nu este definită nicio diagramă, verificarea se face doar după GreutateMax.
PrelungiriCremon - se completează la cremoane cu codurile prelungirilor de cremon disponibile. Prelungirile vor fi puse automat în funcție de lungimile prelungitoarelor. Lungimea necesară de prelungire se calculează cu formula: Max(CotaManer, (FFH - CotaManer)) - MaxY/2. Se folosește dacă se dorește să se mute mânerul mai jos în cadrul unei ferestre.
PrelungiriSusCremon - identic cu PrelungiriCremon doar că această prelungire se va monta tot timpul în partea de jos a cremonului, deci mânerul se poate muta mai sus;
MaxPrelungire - se completează la cremoanele la care se adaugă prelungiri și reprezintă lungimea propriu-zisă a prelungirilor;
cdsBlocatori - util la selecția și desenarea automată a blocatorilor în funcție de mecanism, colțar, închidere spate, etc. La dublu click pe acest câmp, vă va apărea un tabel în care puteți selecta blocatorii și cotele lor. Blocatorii trebuie filtrați, folosind filtrul din dreapta, pentru a putea fi selectati și pentru o selecție mai ușoară. Campurile MinX, MaxX, MinY, MaxY si Functii vor fi folosite pentru excluderea acelui blocator. PtPrelungiri - se bifează cu "X", daca se folosesc prelungitoare, pentru a selecta indexul cotei blocatorului setat pt prelungitorul folosit;
StDr - se selectează blocatorul în funcție de tipul de deschidere;
ParentID - ID-ul părinte. Dacă acesta nu intră, atunci nu vor intra nici cele care au acest ID la ChildParentsIDs;
ChildParentsIDs - lista de ID-uri separate de virgulă. Articolele care au ceva completat, însă niciun articol cu un ParentID nu a intrat în set, vor fi excluse.
swCote2Blocatori - se trece x dacă se dorește folosirea setului 2 de cote blocatori definit pentru articolul respectiv;
DesenInvers - desenează articolul invers;
Cotă procent - se poate specifica o cotă procentuală din lungimea falțului față de margine. Cota fixă care exista înainte se va aduna la această nouă cotă;
Latură, Referință, Cotă, Ordine desenare, Ordine poziționare, Interior-Exterior, Lungime - sunt folosite la desenarea feroneriei din seturi sau la comenzile numerice și sunt detaliate în secțiunea Desen din Set.
Introducerea articolelor în seturi: Din tabelul din stânga jos se alege articolul de feronerie şi se apasă butonul
La balamale se poate cere programului să verifice rezistenţa la greutatea maximă şi diagrama de greutate a balamalei. Pentru aceasta trebuie completat în câmpul GreutateMax greutatea la care rezistă balamaua şi la VerifDiagGreutate trebuie trecut "X". Programul va verifica în felul următor:in primul rând dacă greutatea termopanului este sub GreutateMax. Apoi, în funcţie de greutatea termopanului la mp şi dimensiunile falţului cercevelei se verifică dacă balamaua cea mai "slabă"(cu GreutateMax cea mai mică) se încadrează în grafic. Dacă nu se încadrează, se verifică următoarea balama (cu următoarea GreutateMax). Dacă nu se găseşte nici o balama care să verifice condiţiile nu se va crea deschiderea respectivă. Va trebui ori să vă alegeţi un termopan mai uşor, ori să micşoraţi dimensiunea ochiului în care introduceţi cerceveaua.
Butonul
Taste şi combinaţii de taste utilizate des la editarea tabelelor:
Ctrl + N - copiază linia curentă Ctrl + Delete - şterge linia curentă Insert - inserează o linie goală Ctrl + M - editează câmpul curent Ctrl + H - şterge câmpul curent F12 - copiază câmpul curent în câmpul următor |